Vinca Wine

Ekologiskt prisbelönt vin på burk!

Vinindustrin har traditionellt sett haft ett enormt koldioxidavtryck. Tomma glasflaskor transporteras runt om i världen för att fyllas och skickas sedan tillbaka i tunga containrar.

Rese- och evenemangssektorn har dominerats av små PET-flaskor av plast som bidrar till att tonvis med engångsplast går till deponier.

Producenten av våra burkviner,Vinca, tyckte att det måste finnas ett bättre sätt att servera exceptionellt vin i ett litet format som är lättare, enklelt att transportera och oändligt återvinningsbart.

Druvorna är noggrant utvalda för att smaka bra direkt ur burken, vilket resulterat i de färska, lättdruckna vinerna från Vinca som kan avnjutas var som helst.


Påverkas smaken av burken?

Det korta svaret är nej. Vinca använder en speciell invändig liner på burkarna så att vinet aldrig kommer i kontakt med aluminiumet. Eftersom linern är gjord av vattenbaserat harts är burkarna fortfarande 100 % återvinningsbara. Vinca har samarbetat med vinexperter, tekniknördar och konservproffs för kunna erbjuda den bästa möjliga vinupplevelsen.

Det handlar inte bara om smak

Burkarna är lätta, kompakta och svalnar snabbt. De tar minimalt med plats och den mindre storleken (187 ml/ ett glas vin) gör det enkelt att hantera och servera.

Vinerna

 Vinca Organic White Wine

Typ:   Vitt vin

Volym:  187 ml

Alkoholhalt:  12,5%

Druva:  Catarratto

Karaktär: 
Vårt veganska och ekologiska vita vin är gjort på noggrant utvald ekologisk Catarratto - en druva synonym med sicilianskt vitt vin. Druvorna är lätt pressade för att behålla de krispiga tonerna av tropisk frukt och citrus.

 Vinca Organic Pale Rosé Wine

Typ:   Rosévin

Volym:  187 ml

Alkoholhalt:  12,5%

Druva:  Syrah

Karaktär: 
Vår ekologiska ljusa rosé är gjord på 100% Syrah-druvor  från ett urval av vingårdar som visar upp den sicilianska västkustens terroir. Försiktig pressning låter den delikata röda frukten lämna en delikat krydda som avslutning. En härlig rosé i Provence-stil från Siciliens kust.

Vinca Organic Red Wine

Typ:   Rött vin

Volym:  187 ml

Alkoholhalt:  13,5%

Druva:  Nero d’Avola, Frappato

Karaktär:
Vårt röda vin är en blandning noggrant kurerad  av vår vinmakare på Sicilien. Vi använder 80 % Nero d’Avola, en underbart saftig blå druva, och fyller på med 20 % Frappato för att få lite torkad jordgubbe och granatäpple till avslutningen. Det optimala pizzavinet.

 
Vinca Organic Sparkling Wine

Typ:   Mousserande vin

Volym:  187 ml

Alkoholhalt:  10,5%

Druva:  Grillo

Karaktär: 
Vårt veganska och ekologiska mousserande vin är gjort på noggrant utvald ekologisk Grillo - en druva som används för att tillverka de finaste mousserande vinerna på Sicilien. Det är en fräsch, lätt stil av mousserande vin, med tydliga florala toner av persika och fina bubblor I glaset. Detta ären Brut, vilket innebär att det är ett torrt mousserande vin.

 

Utmärkelser

Decanter Magazine: 

94 poäng för Vinca Pale Rosé, en av de högsta poängen för rosé på burk någonsin!

ICWA (Independent Canned Wine Awards):

Medaljer för samtliga viner två år i rad, toppat med en guldmedalj för Vinca White.

Drinks Business Travel Masters:

Medaljer till samtliga viner, brons för Vinca White och Vinca Rosé, silver till Vinca Red!

Vad innebär det att vinerna är ekologiska och veganvänliga?

Ekologiskt jordbruk innebär att vinerna tillverkas utan användning av konstgjorda kemikalier, syntetiska kemikalier, herbicider eller bekämpningsmedel. Vinca väljer noggrant ut vinerna från ekologiska vingårdar på Siciliens västkust. Genom att välja ekologiska viner stödjer du vinmakare och vingårdar som prioriterar hållbara metoder.


Vincas viner är certifierade 
veganska av Organic Food Federation

Med veganskt vin menas vin som framställts utan animaliska hjälpmedel. Viner som betecknas som veganska eller veganvänliga innehåller med andra ord inte spår från animaliska produkter. Den process under vintillverkningen där det är vanligast att använda animaliska produkter kallas för klarning.

Under jäsningen uppstår grumliga slöjor som består av proteiner. För att vinet ska upplevas mer aptitligt brukar olika ämnen tillsättas för att få vinet att klarna. I processen drar proteinet i klarningsmedlet till sig proteinslöjorna som grumlar vinet som då sjunker till botten och blir lätt att avlägsna innan buteljering.  

Klarningsmedel räknas inte som tillsats utan som hjälpmedel, då så gott som ingenting finns kvar i vätskan efteråt. Men det kan alltså innehålla spår av det. 

Animaliska klarningsmedel

Vanligast är äggvita, andra exempel är skummjölkspulver eller gelatin.

Veganska klarningsmedel

Ärtprotein och den vulkaniska leran bentonit är veganska klarningsmedel som ger samma effekt, bentonit är vanligast förekommande.

Sedimentering ett alternativ

Ett alternativ till klarning med olika former av klarningsmedel är så kallad naturlig sedimentering. Då buteljeras vinet försiktigt när proteinet efter en tids lagring på fat eller ståltank sjunkit till botten, och man undviker att få med bottensedimentet.

skapa ett vinevent tillsammans med oss! 

För er som planerar kick-off för bolaget, afterwork för teamet eller ett kul och smakrikt event för ledningsgruppen – hör av er så ser vi till att skräddarsy en minnesvärd vinupplevelse till er.

Läs mer