Vinutbildning för restaurang-personal
steg 1

Utbildningsansvarig: 
Mattias Dahl, WSET Level 4 Diploma in Wine & Spirits.

Utbildningen kan även fungera som en morot eller belöning för personal som visat framfötterna eller där ni som ägare/chef  ser ett värde i att satsa lite extra för att få personalen att växa och samtidigt öka intjäningen i form av ökade snittnotor.

Syfte

Denna utbildning vänder sig till restaurangägare, restaurangchefer och andra ansvariga som ser ett behov av att lyfta sin personals kunskaper inom vin. Syftet är att ge deltagarna en grundläggande teoretisk trygghet inom vinets värld, för att på så vis kunna vägleda gästen i vinvalet samt att med hjälp av sin kunskap hitta vägar för merförsäljning, med mer kunskap i matsalen så ökar snittnotan.

För vem?

Vi upplever idag att många restaurangägare är osäkra på personalens kompetens kring vin. Denna utbildning syftar till att ge deltagaren en grundläggande kunskap och trygghet i vinets värld, inom vinhantering samt vin och mat i kombination. Utbildningen vänder sig främst till den som tidigare inte har någon utbildning inom vin. Utbildningen kan även fungera som en morot eller belöning för personal som visat framfötterna eller där ni som ägare/chef  ser ett värde i att satsa lite extra för att få personalen att växa och samtidigt öka intjäningen i form av ökade snittnotor.

Utbildningens omfattning och innehåll


Utbildningen genomförs en gång i veckan under tre förmiddagar i våra lokaler 09:00 – 12:00. Vid ett visst antal deltagare kan vi även komma ut och genomföra utbildningen på plats hos er om så önskas.

Under Vinutbildning: Restaurang Steg 1 varvar vi teoretisk inlärning med praktisk inlärning i form av provningar och vi kommer bland annat att gå igenom ämnen som:

  • Grunderna inom vinodling och vinframställning

  • Grunderna inom provningsmetodik

  • Vinvärldens vanligaste druvor och dess vinstilar

  • Teoretisk genomgång av mat och vin i kombination

  • Vinhantering (servering, serveringstemperatur, lagring)

  • Utbildningen är inte en certifieringsutbildning.  
    Däremot finns möjligheten för de som vill att skriva ett prov efter utbildningen. Provet skrivs vid ett separat tillfälle.

Pris

5000 SEK (moms tillkommer)

För övriga frågor om nästa utbildningstillfälle etc, kontakta Anders på anders@villanera.se alt på telefon 070 955 77 67

Vi som utbildar dig

Mattias Dahl

DipWSET och utbildningsansvarig på Villa Nera.

Mattias har tidigare ansvarat för Restaurangakademiens Sommelierutbildningar och har mångårig erfarenhet av att utbilda sommelierer och restaurangpersonal. Mattias har ett förflutet som köksmästare men för 15 år sedan bytte han köket mot dryckens värld och innehar den högsta utbildningsnivån;  WSET Level 4 Diploma in Wine & Spirits.