Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Den här hemsidan använder cookies för att garantera att du får den bästa tänkbara upplevelsen när du besöker webbplatsen. Se vår integritetspolicy för mer information om det här. För att godkänna användningen av icke-essentiella cookies, samt för att bekräfta att du är 25 år eller äldre, vänligen klicka "Jag håller med"
Utbildningen kan även fungera som en morot eller belöning för personal som visat framfötterna eller där ni som ägare/chef ser ett värde i att satsa lite extra för att få personalen att växa och samtidigt öka intjäningen i form av ökade snittnotor.
Syfte
Denna utbildning
vänder sig till restaurangägare, restaurangchefer och andra ansvariga som ser
ett behov av att lyfta sin personals kunskaper inom vin. Syftet är att ge
deltagarna en grundläggande teoretisk trygghet inom vinets värld, för att på så
vis kunna vägleda gästen i vinvalet samt att med hjälp av sin kunskap hitta
vägar för merförsäljning, med mer kunskap i matsalen så ökar snittnotan.
För vem?
Vi upplever idag
att många restaurangägare är osäkra på personalens kompetens kring vin. Denna
utbildning syftar till att ge deltagaren en grundläggande kunskap och trygghet
i vinets värld, inom vinhantering samt vin och mat i kombination. Utbildningen
vänder sig främst till den som tidigare inte har någon utbildning inom vin. Utbildningen
kan även fungera som en morot eller belöning för personal som visat framfötterna
eller där ni som ägare/chef ser ett
värde i att satsa lite extra för att få personalen att växa och samtidigt öka
intjäningen i form av ökade snittnotor.
Utbildningens omfattning och innehåll
Utbildningen genomförs en gång i veckan under tre förmiddagar i våra lokaler
09:00 – 12:00. Vid ett visst antal deltagare kan vi även komma ut och genomföra
utbildningen på plats hos er om så önskas.
Under Vinutbildning:
Restaurang Steg 1 varvar vi teoretisk inlärning med praktisk inlärning i
form av provningar och vi kommer bland annat att gå igenom ämnen som:
Utbildningen är
inte en certifieringsutbildning. Däremot
finns möjligheten för de som vill att skriva ett prov efter utbildningen.
Provet skrivs vid ett separat tillfälle.
Pris
5000 SEK (moms tillkommer)
För övriga frågor om nästa utbildningstillfälle etc, kontakta Anders på anders@villanera.se alt på telefon 070 955 77 67
Vi som utbildar dig
Mattias Dahl
DipWSET och utbildningsansvarig på Villa Nera.
Mattias har tidigare ansvarat för Restaurangakademiens Sommelierutbildningar och har mångårig erfarenhet av att utbilda sommelierer och restaurangpersonal. Mattias har ett förflutet som köksmästare men för 15 år sedan bytte han köket mot dryckens värld och innehar den högsta utbildningsnivån; WSET Level 4 Diploma in Wine & Spirits.