Tenuta Carobbio

www.tenutacarobbio.com

Beläget i Conca d'Oro i Panzano in Chianti, halvvägs mellan Florens och Siena, i centrum av en naturlig amfiteater, sträcker sig Carobbio över cirka femtio hektar, bland gamla vingårdar, olivlundar och frodiga skogar. Ett privilegierat geografiskt läge, omfamnat av kullarna och skyddat av bergen. En naturlig vagga, som absorberar och behåller värmen från eftermiddagssolen till förmån för kvalitetsproduktion. Concas höjd - mellan 350 och 450 meter - medför en betydande temperaturväxling mellan dag och natt, vilket är avgörande för att erhålla viner med intensiva och eleganta aromer. Jordens natur bekräftar ytterligare områdets vinodlingskallelse. Alberese och marl växlar och producerar elegans och aromatisk finess.

Vingårdarna

Varje vin från  Carobbio är resultatet av ett rigoröst projekt, där varje vingård har en specifik roll, varje steg är föremål för noggrann omsorg och varje handling är ett noggrant val. Marken odlas enligt de mest avancerade vinodlingstrenderna. För det mesta tätplanterade vingårdar avsedda för produktion av ett fåtal klasar per planta. Vi skördar med omsorg och försöker framhäva vingårdens  specifika uttryck. Varje sommar gallras  klasarna för att säkerställa full mognad av druvorna. Skörden, strikt manuell, tillåter endast de bästa druvorna att skördas.

Metod

Vi arbetar i källaren med noggrann kontroll av jäsnings- och lagringsprocesserna, vilket gör det möjligt att skapa moderna viner där stor friskhet och doftrikedom balanserar struktur och kraft. Musten jäser vid en kontrollerad temperatur och macerationen är förlängd: detta gör det möjligt för oss att skapa viner med stor aromatisk intensitet, eleganta och långlivade.