Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Den här hemsidan använder cookies för att garantera att du får den bästa tänkbara upplevelsen när du besöker webbplatsen. Se vår integritetspolicy för mer information om det här. För att godkänna användningen av icke-essentiella cookies, samt för att bekräfta att du är 25 år eller äldre, vänligen klicka "Jag håller med"
AvfärdaJag håller med
Kombinera rätt!
Mat och Vin
Panerad Kalvpiccata med citron och kapris
Tid: Cirka 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser (4 personer)
Huvudrätt:
8 skivor (ca 500-600 g) Kalvinnanlår (utbankade till ca 0,5 cm tjocklek)
Panering:
1.5 dl Vetemjöl
1 dl Finriven Parmesanost (valfritt)
1 tsk Salt
0.5 tsk Nymalen svartpeppar
Stekning:
4 msk Smör
2 msk Olivolja
Sås:
2 dl Vitt torrt vin (eller kalvbuljong)
Saft från 1 hel Citron (och eventuellt lite rivet skal)
4 msk Kapris (avrunna)
1 dl Kalvbuljong (eller kycklingbuljong)
2 msk Färsk persilja (finhackad)
1 msk Kallt Smör (att vispa i på slutet)
Gör så här
Förbered kalven:
Stek kalven:Hetta upp 1 msk smör och 1 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.Stek kalvskivorna i omgångar (två i taget brukar fungera bra) i cirka 2-3 minuter per sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta. Tillsätt mer smör/olja vid behov mellan omgångarna.Lägg de färdigstekta skivorna på ett fat och håll dem varma (till exempel i ugnen på ca 75°C).
Laga såsen:Häll bort eventuellt bränt stekfett från pannan, men behåll det som fastnat i botten (det ger smak).Häll i det vita vinet (eller buljongen) och koka upp. Låt det reducera (koka ner) tills hälften återstår, skrapa samtidigt loss det som fastnat i botten av pannan.Tillsätt buljongen och citronsaften. Låt sjuda i några minuter.Rör ner kaprisen.Ta bort pannan från värmen och vispa i den kalla matskeden smör för att binda såsen och ge den glans. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Servering:Lägg tillbaka kalvskivorna i såsen i pannan och vänd dem snabbt så att de täcks, låt dem bli genomvarma.Strö över finhackad persilja och servera genast!
Till denna måltid rekommenderar vi en Pinot Grigio från Friuli.
zorzettig
Pinot Grigio
Ursprung Italien, Friuli DOC
Druvor 100% Pinot Grigio
Lagring 6 månader i ståltank
Färg Halmgul
Doft/ Smak
En överraskande Pinot Grigio. Doften avslöjar friska nyanser av krispig frukt, såsom nektarin och Williams-päron, följt av inslag av ginst. Smaken är behagligt tillfredsställande och mycket frisk.