Guido Martinetti och Federico Grom, barndomsvänner och grundare av Gelaterie GROM, köpte marken i Costigliole d’Asti år 2008 och gav därmed liv åt gården Mura Mura.
Initialt var den 8 hektar stora egendomen nästan helt tillägnad produktionen av frukter – särskilt aprikoser, vita fikon, päron och persikor – vilka användes för sorbettillverkning av den välkända glasskedjan Grom.
Under 2011, 2015 och 2018 utökade Martinetti och Grom egendomens gränser genom att köpa ytterligare hektar mark, och har idag nått 30 hektar på en enda plats i Costigliole. Av denna mark är 10 hektar främst planterade med Barbera- och Grignolino-vinrankor. Utöver detta köptes 3,1 hektar i Barbaresco DOCG-området och 1 hektar i det prestigefyllda Serralunga d’Alba, i hjärtat av Barolo DOCG-området.
Vingården Mura Mura utvecklas på den västra sluttningen av Costigliole d’Asti, gränsande i nordväst till en skog planterad 2010, en liten sjö, 2 hektar fruktträdgårdar, 100 olika fruktträd och 10 bikupor, vilket stöder biologisk mångfald och det lokala jordbruksarvet.
Viner från Mura Mura kommer i två uttryck: Langhe- och Monferrato-områdena.
Vinerna som föds i Langhe-cruerna uttrycker Rigore: Barbaresco och Barolo produceras enligt strikta regler, där varje vin tolkar en enskild druvsort, Nebbiolo. Varje vin får sitt namn från den vingård där dess druvor odlas.
I Monferratos vingårdar får Fantasia liv: viner som skapas med större frihet, tolkar piemontesiska druvsorter och uttrycker en unik terroir. Varje vin bär ett namn inspirerat av Shakespeares verk, den stora utforskaren av den mänskliga själen och dess otaliga fasetter.